Nyhedsvisning

Nyhed

HIF's beretning fra DMU Inde 2016


I den forgangne weekend deltog 11 atleter og 5 ledere fra HIF Atletik i de danske ungdomsmesterskaber indendørs 2016, som blev igen i år blev afviklet i Spar Nord Arena i Skive.

Igen i år var der en del helt nye atleter med, mens de rutinerede hækkeløbere Mathilde Heltbech og Mathias Mørk var holdets største forhåbninger om medaljer.

Lørdag morgen startede fint for HIF, med Emilie Florin som første deltager i 60 hæk for piger 14-15 år. Emilie kvalificerede sig flot til finalen i 7 bedste tid, i sit første DM. I finalen blev det til en enkelt plads bedre, nemlig en flot 6. plads.

Mathias Mørk og Mathilde Heltbeck var de næste til at løbe hæk, Mathias skulle også løbe indledende, mens Mathilde var direkte til finale. Mathias vandt sit indledende løb med stor afstand til nærmeste og i tiden 8,17, kun 4 hundrededele fra sin bedste tid, men fik desværre også en lille forstrækning i det ene lår og valgte derefter ikke alt løbe finalen. Mathilde løb et rigtig godt løb, med samme tid – 8,61, som i hendes seneste 3 løb og vandt en sikker sølvmedalje.

Inden de næste løbere skulle Mikkel Eggert Strand i kamp i stangspring og her blev det til endnu et flot HIF resultat med ny personlig rekord i 3,60 meter, som rakte til en 4. plads.

HIF stillede med 2 løber på 800 meter, Elena Johansen i piger 14-15 år og Mikkel Stamp i drenge 16-17 år. Elena Johansen løb et taktisk flot løb og spurtede sig på selve opløbet til en flot bronzemedalje. Mikkel Stamp fandt aldrig farten i sit løb og endte sidst i sin klasse.

HIF stillede med 2 debutanter i 200 meter for piger 14-15 år, Emilie Florin og Laura Valentin Jensen. Begge piger løb gode løb, Emilie havde ikke kræfter til den afsluttende spurt, mens Laura satte en ny personlig rekord.

Sidste atlet lørdag var Maya Haghfelt, som i piger 16-17 år løb et stabilt løb på 3000m i tiden 11.46.64 minutter og fik en 8. plads. Maya holdt sin målsætning om at løbe på under 12 minutter og at undgå at blive sidst og begge dele lykkedes.

Søndag morgen skulle sprintpiger i Piger 16-17 år tidligt op, da indledende heat var allerede kl 9. Sprint træner Rolf Mortensen havde bestilt morgenmaden hos de medrejsende hjælpere til kl 6.30 for at atleterne kunne få tid nok til at forberede sig bagefter. HIF havde faktisk 3 sprintere kvalificeret, men Naja Vinther var desværre skadet og ikke med i Skive. Vibeke Falbe Hansen og Astrid Lykke fik noteret samme tid indledende med 8,11 sekund, og var begge kvalificerede til finalen. Her løb de igen i samme tid, nu 8,10 – men Vibeke var en anelse hurtigere end Astrid denne gang og løb med 5 pladsen, mens Astrid blev nr 6.

Efter denne finale skulle HIFs højdespringer Mikkel Eggert Strand i aktion i drenge 18-19 år. Mikkel havde ikek nogen god dag og fik kun noteret 1,65 m, som dog rakte til en 4.plads.

En af de yngste, men nok også den stækeste HIF deltager var Andreas Espenhain-Hansen, som havde ventet helt til efter frokost tid søndag på at skulle støde kugle i Drenge 14-15 år. Andreas var også med i denne klasse sidste år og blev der nr. 5 med 11,76 meter. I år var Andreas så en af favoritterne med en personlig rekord på 13,19 meter. Andreas startede forsigtigt og lidt nervøst, men fra 3. runde fik han rigtig flot længde på sine stød og endte med at have de 3 længste stød i konkurrencen og en ny flot rekord på hele 14,01 meter og guldmedaljen i hus.

Vibeke Falbe Hansen skulle have sprunget længdespring i sinklasse piger 16-17 år. Vibeke havde dog lidt problemer med benene og valgte at stå over, da hun også skulle løbe stafet senere.

Sidste deltagelse i år var stafet, 4 x 200 meter for piger 16-17 år. Her havde HIF træner egentlig regnet med at de 3 sprintere, Astrid Lykke, Vibeke Falbe Hansen og Naja Vinther skule løbe og så faldt valget på Emilie Florin som egentlig er klassen yndre, men som gerne må deltage. På grund af skader blev holdt dog ændret en del og det blev Elilie Florin, Vibeke Falbe Hansen, Laura valentin Jensen og Elena Johansen som løb stafetten for HIF. Her var altså 1 deltager i sinegen klasse, mens de 3 øvrige var rykket op og desuden debutanter i at løbe stafet !  Trods det svære udgangspunkt klarede pigerne det fantastisk og blev en overraskende nr 4 ude af 10 deltagende klubber.

Samlet resultat ; 3 medaljer, en guld, en sølv og en bronze og fordelt fra 15 år op til 20 år, to til pigerne og en til drengene, alt i alt godt fordelt. En træt men tilfreds trænerstab ; Rolf Mortensen fra sprinterne/længdespring – Claus Hansen for stang/højdespringerne og kuglestød samt Michael Hyllested for mellemdistanceløberne og et par ledere vendte søndag eftermiddag næsen hjemad.

Det er altid en stor oplevelse for atleterne at være af sted sammen, når alle typer discipliner er repræsenteret og de får set mere til hinanden end de gør til de ugentlige træninger. Det bliver en spændende gruppe at følge frem mod sommerens udendørs stævner.

Helsingørs resultater kan ses her!

Torbjørn Strand, Helsingør Atletik


Nyheds arkiv